Родените в периода...

Везни I /25 септември – 2 октомври/ – Перфекционистите

Ключовата дума за родените в седмицата 25 септември – 2 октомври е Перфекционизъм. Това време съответства на средата на човешкия живот, когато акцентът е поставен върху работата върху себе си, но и върху подобряването на начина на живот и социалните занимания. Поправянето на различни неща и поддръжката са ключови.

Този период отговаря на зрелия човек, които става по-обективен и социален и развива нужното търпение и умения, за да може да осъществи по-дългосрочни проекти.

Хората, родени в периода на Везни I, са сред най-талантливите и привлекателни хора. Затова е учудващо, че те не прогресират много лесно в живота. Една от причините за това е фокусът им върху техническото съвършенство, а другата – че понякога могат да са емоционално нестабилни, което им пречи.

Те са изключително взискателни към себе си и към тези, с които са в ежедневен контакт. Стандартите им за красота, истина и качество за много високи. Това в крайна сметка може да ги превърне в безкрайно трудни за съвместно съжителство.

Хората, родени в периода, могат да изглеждат хладни или дори студени, но това е по-скоро опит да контролират чувствата си, а не знак за безчувственост.

Те обичат да поправят неща и то не само коли и предмети, но също така системи, организации, отношения и дори хора. Те са уверени, че могат да подобрят почти всичко, но понякога прекалено се оплитат в процеса, а времето не спира. Важно е в подобни случаи да останат отворени за съвети и напътствия от други хора.

Препоръки

Изградете увереността си. Не бъдете твърде агресивни, когато критикувате. Бъдете постоянни в позициите си. Не отлагайте, но и не хуквайте да „поправяте” неща, които работят. Грешките са част от играта.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар