Родените в периода...

Водолей I /23 – 30 януари/ – Геният

Ключовата дума за родените в периода 23 – 30 януари е Гений. Това време може да бъде отнесено към началото на 70-те години в човешкия живот. Обикновено личността достига до универсално разбиране за времето, природата и хората. Това време може да се прекарва главно в четене или в мислене или в разглеждането на философски въпроси от социално или международно естество. В идеалния случай от всичко това изкристализира мъдрост. Възрастният човек осъзнава напредването на годините и че не му остава много време.

Често децата, родени в периода, са будни и надарени. По принцип те схващат и учат бързо, като степента на интелигентност естествено варира. Те бързо губят интерес ако не могат да разберат нещо или ако не могат да го накарат да работи. Със сигурност търпението не е най-силната им черта.

Заради бързия им ум те обикновено влизат в конфликт с по-властни личности, които искат да ги „научат” да са „отговорни” или ги принуждават да се примирят със скучен живот или работа. Свободният дух на тези хора обикновено отказва да се подчини и често следват физически или емоционални наказания. Понякога отхвърлянето идва от страна на самите Водолеи – както към връстниците им, които не са на тяхното ниво, така и по отношение на по-възрастни хора, които искат да им помогнат да канализират брилянтната си енергия.

Родените в периода често са обект на завист или на възхищение заради тяхната решимост да живеят собствения си живот и да бъдат себе си. Но на тях прекаленото внимание всъщност им тежи. В действителност извън хората от най-близкото им обкръжение, родените в периода просто не са устроени да се справят със сложните емоционални нужди и изисквания на другите.

Препоръки:

Изградете си ясна представа за себе си. Опитайте се да бъдете по-дебелокож, а ако е необходимо – откровено безчувствен. Култивирайте у себе си спокойствие, търпение и постоянство, вместо винаги да постъпвате по вашия начин. Научете се да се справяте с фрустрацията и тихо изисквайте най-доброто за себе си.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар