Родените в периода...

Водолей II /31 януари – 7 февруари/ – Младост и лекота

Ключовите думи за родените в периода 31 януари – 7 февруари са Младост и лекота. Колкото и да е парадоксално, това време съответства на средата на 70-те години в човешкия живот. Но реално в този период на преден план може да излезе връзката с децата или да изплуват някакви младежки импулси. И наистина много хора говорят за „второ детство”. Символично периодът съответства на възрастен човек, който се съобразява с годините си и търси начини да осмисли дните си.

Хората, родени в периода, най-много обичат когато нещата стават с лекота. Много често те се справят с работата си и с ежедневните си задачи с такава сръчност и изящество, които дълбоко впечатляват другите. Това майсторство обаче крие зад себе си дългогодишен опит и практика. Усещането за лекота може да прикрива и конфликти и проблеми във взаимоотношенията с другите, които задължително присъстват. Въпреки това да умееш да караш колелото на живота без ръце определено е един от специалитетите на родените във Водолей II.

Типично за всички Водолеи, родените в периода обикновено са бързи – и физически, и ментално. Тяхната гениалност се състои не толкова в оригиналността на мисленето им, колкото във виртуозността. Техните умения обикновено се съчетават с чар и привлекателност и те лесно могат да станат зависими от възхищението и одобрението на другите.

Под една или друга форма темата за младостта присъства във всичко, което тези Водолеи правят. Те обикновено разкриват по-голямата част от своя потенциал до 20-те си години. Това, съчетано с факта, че мразят трудностите и усложненията, може да им спечели славата на повърхностни хора, на които им липсва дълбочина. Въпреки че подобни твърдения обикновено са безсъдържателни, тези хора запазват младежкото си излъчване до края на живота си.

Препоръки:

Опитайте се да се свържете с дълбоките си чувства. Понякога е добре да посрещаме проблемите лице в лице. Малко болка в началото може да предотврати много повече по-късно. Имайте смелостта да бъдете себе си и не се чувствайте длъжни да се харесвате или да забавлявате другите.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар