Родените в периода...

Дева II /3 – 10 септември/ – Енигмата

Ключовата дума за родените в периода 3 – 10 септември е Енигма. Това време отговаря на края на трийсетте години от живота на човек, което е време за поглед назад и за преоценка. На преден план излизат етиката, моралът и решимостта да работим над себе си. Зрелият индивид се откъсва от предишния си модел на живот, за да гради с въображение, да търси по-голям успех с интелигентни средства и да изследва мистериозната, енигматична и проблемна страна на Аза. Постигането на личните цели е с висок приоритет.

Хората Дева II е трудно да бъдат разбрани. Те обикновено преследват лични цели, които трудно могат да се изразят или споделят. Или просто трябва да ги следват сами.

Това са интелигентни хора, които предпочитат да използват ума си за научни, технически или практически дейности и да се превръщат в експерти в своята сфера. Те поставят голям акцент върху високите стандарти в своята работа. За съжаление могат да се опитат да натрапят своите изисквания върху по-неспособни или небрежни хора, които да не могат да ги достигнат. Ако хората, родени в Дева II, прехвърлят високите си стандарти и в сферата на морала, могат да се превърнат в осъдителни и заклеймяващи.

За хората, родени в началото на септември, одобрението и неодобрението са от ключово значение. Ако родителите им са били крайно взискателни към тях, в по-късните си години те могат да интернализират това поведение и да станат твърде самовзискателни и самокритични, което от своя страна може да ги направи нервни и тревожни.

Хората Дева II изглеждат мили и приятелски настроени, но ако настъпите интересите им ще последва светкавичен отговор. И мъжете, и жените са сред най-красивите хора, родени през годината, а дори и да не са благословени с външна красота, те знаят как да се превърнат в привлекателни.

Препоръки

Бъдете по-гъвкави и широко скроени без да жертвате високите си стандарти. Отворете сърцето си за любовта. Осъзнайте осъдителната и заклеймяващата си страна. Струва си да развиете нежност, доброта и дипломатичност. Не се поставяйте над закона и не се самоизолирайте. Покажете своята уязвимост.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар