Родените в периода...

Дева III /11 – 18 септември/ – Реалистите

Ключовата дума за родените в периода 11 – 18 септември е Реализъм. Този период отговаря на началото на 40-те години в живота на човек, когато е необходим повече реализъм, както и да се направят някои трудни избори – дали човек да смени работата си или не, какво да направи с взаимоотношенията си, за жените – дали да имат (още) деца.

Това е период, в който напълно зрелият индивид взема важни решения, развива по-смело отношение и има куража да преследва това, което наистина иска. Подчертана е нуждата да се манипулира или подрежда действителността с цел лична полза.

Хората Дева III не се страхуват да заявят нуждите си, като фокусът е какво устройва тях. Те също имат нужда да дават и получават любов и топлота, но са много по-избирателни при какви условия се случва това. Взискателни са към чувствата и вниманието, които дават и които получават.

Тези хора умеят да вложат целия си интелектуален потенциал в дадено занимание. Но ако емоционалността им е засегната, това лесно може да ги извади извън баланс. Емоциите ги объркват тъй като са склонни да приемат нещата буквално и им е трудно да съчувстват на другите. Особено много ненавиждат самосъжалението и липсата на самокритичност. Тяхното най-дълбоко презрение е запазено за онези, които са ги предали или са саботирали плановете им – не е задължително да им отмъстят, но със сигурност ще ги игнорират и избягват в бъдеще.

Хората Дева III са много самоуверени. Те са безкомпромисни при налагане на идеите си, като използват ефективна комбинация от директен подход и по-деликатна манипулация. В интимен план те засвидетелстват безкрайна лоялност и грижа, но могат да бъдат и властни и контролиращи. Не трябва да доминират над по-безволевите и по-нерешителните от тях.

Препоръки

Опитайте се да бъдете по-съчувстващи към другите. Не всеки е с толкова силен и целеустремен като вас. Не живейте в главата си – любовта към храната, съня и сетивните удоволствия е важна за заземяване на енергиите ви. Не се крийте и не разчитайте прекалено много на тези, които ви служат.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар