Китайски зодиак

Заек (Котка) – приятелски настроен и изискан

Заекът (или Котката) хронологично следва годината на Тигъра. Представителите на този знак са родени през следните периоди:

19/02/1939 – 8/02/1940

6/02/1951 – 27/01/1952

25/01/1963 – 13/02/1964

11/02/1975 – 30/01/1976

29/01/1987 – 16/02/1988

16/02/1999 – 4/02/2000

3/02/2011 – 22/01/2012

 

Силни страни:

ДискретниЗайците имат малко на брой, но истински приятели, за които са дълбоко загрижени. Може да споделите с тях своите тайни и тревоги и ще получите най-добрия възможен съвет. Това е така, защото въпреки че съпреживяват вашите страсти и тревоги, Зайците успяват в същото време да останат обективни и рационални. Споделяйки с тях може да сте сигурни, че тайни ви ще останат в сигурни ръце.

ИзисканиЗайците имат отношение към традициите и добрия вкус. Понякога може да създават впечатление за надути сноби. Те обичат да се глезят и вярват в издигането в социалната йерархия. Знаят как да инвестират времето и парите си разумно и подхождат към финансовите въпроси със сдържан професионализъм. Зайците се стремят да си осигурят добър живот след пенсия и обикновено успяват да го постигнат.

ДобродетелниЗайците не могат да бъдат описани като смели или дръзки, но притежават редица редки качества – те са изискани, професионалисти, традиционалисти и отлични приятели. Те избягват крайностите и търсят златната среда, което обикновено им носи успех.

ТрадиционалистиЗайците познават и ценят традициите. Те винаги биха избрали традиционния начин на обличане, действие или път за постигане на дадена цел. Искрено зачитат миналото. Зайците са много уравновесени същества, от които всички можем да научим нещо.

Слаби страни:

СтаромодниЗайците са не само традиционалисти, но и откровено старомодни. Понякога им е трудно да приемат новите и прогресивни идеи и се съпротивляват. Те са склонни и да се придържат към миналото, което може да попречи на техния напредък.

ПедантичниЗайците са педанти. Те обичат нещата около тях да бъдат подредени и да се наслаждават на тишина и спокойствие в дома си. Ако в дома им цари бъркотия, за тях е невъзможно да работят или да се концентрират. Зайците мразят големите и шумни партита и предпочитат освежаващата компания на няколко близки приятели за вечеря.

ПотайниЗайците са много независими, предпочитат да разчитат на себе си и когато решат да се обвържат с някого, това е сериозна стъпка. Обикновено избягват конфликти и проблеми и се стремят да не си навличат неприятности. Ценят личния си живот и държат той да си остане такъв.

ПретенциозниЗайците имат високи стандарти към домовете и близките си приятели. Те са придирчиви, но обикновено имат солиден и надежден вкус. Те са отлични професионалисти, защото прилагат същите стандарти и в работата си.

Любовен живот

Зайците наистина си пасват с Козите – артистичните Кози носят сигурност, а Зайците обичат да се грижат за близките си. Други възможни комбинации са с Кучето или с Прасето.

Кариера

Както в живота, така и в бизнеса Зайците са много адаптивни. Те могат да влязат в успешни бизнес отношения с Тигъра, Дракона или Коня.

Бъдещи перспективи

Всички се възхищаваме на Зайците (Котките) заради тяхната независимост и способност да се грижат добре за себе си. Те действително имат 9 живота и винаги намират начин да оцелеят. Освен това притежават вътрешната сила, за да запазят неприкосновеността на личния си живот и са сред най-добрите приятели, за които можем да мечтаем. Скъпи Зайци, знам, че презирате конфликти и сблъсъци, но за съжаление светът е пълен с тях. Трябва да свикнете да живеете в обществото от най-ранна възраст и да влезете в няколко конфликта, за да се убедите, че не е толкова страшно. Поемането на рискове не е вашата сила и вие сте склонни да изчезвате, когато нещата загрубеят. По този начин въпреки всичките си положителни качества рискувате да изживеете живота си в сянката на по-смелите от вас. Научете се да се отпускате и да се наслаждавате на живота.

Вашият коментар