Китайски зодиак

Земният и добродушен Вол

Годината на Вола следва годината на Плъха.

Воловете са родени през:

11/02/1937 – 30/01/1938

29/01/1949 – 16/02/1950

15/02/1961 – 4/02/1962

3/02/1973 – 22/01/1974

20/02/1985 – 8/02/1986

7/02/1997 – 27/01/1998

26/01/2009 – 13/02/2010

 

Силни страни:

Упорити За повечето Волове успехът е предизвестен, защото притежават необходимите качества и знаят как да го постигнат. Те са рационални и изключително обективни и не се плашат от сериозна работа. Воловете виждат проблемите като предизвикателства и се втурват към тях като разярен бик. Повечето предизвикателства нямат никакъв шанс. Методични и търпеливи, стъпка по стъпка Воловете си проправят път към върха.

ДобродушниПовечето Волове не са егоисти или прекалено амбициозни. Те знаят как трябва да се направят нещата и са склонни да се подчиняват на реда. Имат чувствителни души и са любезни с околните. Волът може да ви даде най-добрия съвет, стига да го попитате. Повечето от тях нямат врагове, което винаги е голямо предимство. За съжаление някои от тях нямат и истински приятели. Те са склонни да бъдат работохолици и техният основен успех е свързан с работата.

СилниВоловете имат характера да продължават напред, дори когато положението е сериозно. Те следват своя план неотклонно и умеят да игнорират предложенията и подигравките на околните. Знаят коя е крайната им цел, както и най-прекия път за постигането й. Воловете притежават вродена стабилност и спокойствие, които завладяват и привличат хората. Това е ключът за крайния им успех.

Отзивчиви Повечето Волове никога не забравят откъде са тръгнали. Най-добрите от тях не позволяват славата или постиженията да ги променят дори и малко. Това се дължи на факта, че техният успех е постигнат с упорит труд и не е дошъл изневиделица. Воловете често предлагат помощ или съвет, които трябва да приемете с радост. Те са добронамерени и на ваша страна.

Слаби страни:

БавниПри Воловете стабилността и упоритостта идват за сметка на изключително бавното им темпо. Те имат нужда да работят със собствената си скорост като обръщат особено внимание на детайлите и качеството. Не очаквайте от тях да ви дадат бърз отговор или да се съгласят с всичките ви предложения. За сметка на това, когато Волът обещае нещо, той обикновено го изпълнява.

ИнатливиВоловете са много инатливи. Ако не желаят на направят нещо, няма как да ги накарате – нито с молби, нито със заплахи. Те рядко се гневят, но гневът им е наистина страшен и всепомитащ. Освен това са крайно отмъстителни. Внимавайте с тях!

АвторитарниВоловете не са особено приказливи, но когато кажат нещо, то със сигурност е стойностно. Те очакват и изискват да бъдат изслушвани. Могат да бъдат много авторитарни предимно на работното си място и в семейството, защото мислят, че винаги знаят как трябва да се свършат нещата.

ТрадиционалистиВоловете обичат да вървят по отъпкани пътеки. Те не са особено авантюристични или спонтанни хора. Те имат нужда от стриктен режим и да го следват, това работи най-добре за тях. Воловете обикновено са планирали всичко до края на годината, така че най-добре им се обадете предварително ако искате да вместят в графика си за кафе или обяд.

Любовен живот

Волът може да изгради добро партньорство с Петела, Плъха или Змията. Той ще управлява у дома, докато Петелът, Плъхът или Змията го забавляват и правят живота му по-интересен.

Кариера

Воловете разчитат основно на себе си, защото знаят, че могат най-добре да се справят с работата. Те имат високи стандарти на работа и трудно се доверяват на околните. Въпреки това едно бизнес партньорство с благонадеждния Плъх може да се окаже изключително плодотворно.

Бъдещи перспективи

Природата е била щедра с Воловете и те притежават стабилността, силата и волята да постигнат всичко, което пожелаят. Тяхната земна и добросърдечна натура обикновено желае най-доброто за околните. Волът е като скала, на която семейство и приятели могат да се опрат в трудни времена. Той трябва да се научи да разпуска и да си почива от време на време. Може да остане приятно изненадан ако реши да постави под въпрос твърдите си разбирания и убеждения.

Вашият коментар