Китайски зодиак

Змията – мъдра и изискана

След Дракона следва знакът на мистериозната и мъдра Змия.

Змиите са родени през:

27/01/1941 – 15/02/1942

14/02/1953 – 3/02/1954

21/02/1965 – 21/01/1966

18/02/1977 -6/02/1978

6/02/1989 – 26/01/1990

24/01/2001 – 11/02/2002

10/02/2013 – 30/01/2014

Силни страни:

МъдриЗмиите са толкова мъдри, че понякога това граничи с ясновидство. Може да разчитате, че ще ви дадат възможно най-добрия съвет. Притежават шесто чувство, което рядко греши. Те са наясно, че за да постигнат върха в която и да е област, е нужен много труд, внимателно планиране и самодисциплина. Щом си поставят някаква цел, Змиите обикновено я постигат.

ИнтелектуалниЗмиите обикновено са много интелектуални създания. Те се радват на изкуството и културата в различните им форми и обичат да водят дълбоки и смислени разговори по философски теми. Повечето Змии имат усет за красивото и изкуството заема важно място в живота им – като професия или хоби.

ПривлекателниЗмиите са изключително елегантни и привлекателни. Те са сред най-неустоимите същества на земята. Жените Змии обикновено са успешни благодарение на своята красота. Те обичат парите и лукса и мразят ненужната работа. Обикновено успяват в бизнеса.

СъстрадателниЗмиите обичат да се грижат за бедните и нуждаещите се. Ако имате нужда от емоционална подкрепа или от добър съвет, винаги може да разчитате на приятеля си Змия. В голяма степен обаче състраданието на Змиите произлиза от желанието им да играят на Господ и да спасяват хората. Това може да доведе до вредна взаимна зависимост с хората, за които така щедро се грижат. Понякога помощта им прави зависимите от тях неспособни да се справят сами с живота.

Слаби страни:

СкъпернициЗмиите могат да ви дадат състрадание и съвети, дори и подаръци от време на време, но не и пари. Обикновено те са успешни и богати, но не обичат да споделят това, което имат. Ако им липсват пари, те стават раздразнителни и груби. Змиите обичат да помагат на другите, но не бихте ги нарекли щедри.

ОтмъстителниВсички Змии са много отмъстителни и ненавиждат да ги правят на глупаци. Те са ревниви и не прощават изневяра. Ако ги „настъпите”, те ще ви го върнат тъпкано точно когато най-малко го очаквате.

СамокритичниЗмиите са критични към околните, но не пропускат да забележат и собствените си грешки и недостатъци. Тяхната самокритичност може да бъде безмилостна. От една страна, това ги прави по-добри и внимателни. От друга – те често преминават границата и се „самобичуват” за маловажни неща.

ФлегматичниЗмиите не бързат за никъде. Те мислят бързо, но действат бавно и мразят да ги пришпорват. Движат се по свой собствен график, който е неприкосновен. Не ги притискайте, защото могат да станат зли и избухливи.

Любовен живот

Змиите са обсебващи, но не са много верни в любовта. Съвместими са с Вола, Петела и Дракона.

Кариера

Змиите работят най-добре индивидуално. Най-добре се изявяват в професии, които изискват търпелив последователен умствен труд. Те са майстори на детайла.

Змиите могат да създадат добри бизнес партньорства с Коня, Дракона, Плъха и Котката/Заека.

Бъдещи перспективи

Змиите са изключително мъдри индивидуалисти, които притежават множество таланти. За съжаление обикновено търсят така желаната стабилност на грешното място – в своя интимен или бизнес партньор, докато би трябвало да я изградят сами. Помнете, че нищо не може да замени удовлетворението, идващо от личните постижения. Вие също може да го изпитате, стига да си го поставите за цел. Не се предавайте и не отлагайте. Винаги може да започнете отначало.

Вашият коментар