Китайски зодиак

Козата – артистична и капризна

Козата следва състезателния Кон.

Козите са родени през:

17/02/1931 – 6/02/1932

5/02/1943 – 25/01/1944

24/01/1955 – 12/02/1956

9/02/1967 – 29/01/1968

28/01/1979 – 15/02/1980

15/02/1991 – 3/02/1992

1/02/2003 – 21/01/2004

10/02/2015 – 7/02/2016

Силни страни:

ЕлегантниКозите са елегантни и умеят да се наслаждават на изкуството във всичките му форми. Знаят как да организират страхотно парти и го правят със стил. Могат да създават магическа атмосфера и се славят като най-добрите домакини. Козите обичат да общуват с много и различни хора и умеят да намерят общ език с почти всеки.

ИнтелигентниКозите са деликатните певци и музиканти на китайския зодиак. Те са интелигентни и имат силни мнения, но не са кръстоносци или воини, поне не в прекия смисъл на думата. Притежават осезаема уязвимост, която ги прави много привлекателни за околните.

ОчарователниКозите са толкова чаровни и мили, че е невъзможно да ги мразиш, дори когато нарушават дадено обещание или закъсняват за важна среща. Те не са известни със своята упоритост или със способността си да следват стриктен график и винаги търсят сигурност в хората около тях.

АртистичниВсички Кози са много артистични и за тях е най-добре ако работата им е свързана с изкуство. Това, от което наистина имат нужда, е сигурна среда, в която могат да мечтаят по цял ден или да размишляват върху вдъхновяващи идеи. Козите не са родени за лидери и воини, те са нежни и артистични души.

Слаби страни:

НеорганизираниПовечето Кози трудно понасят реда, освен ако не са „дресирани” от най-ранна възраст. За тях е почти невъзможно да следват стриктни графици и правила, въпреки че точно от това имат нужда. От друга страна на тях им харесва да им казвате какво да правят, особено ако можете да им предложите любовта и сигурността, към които толкова много се стремят.

НедоволниКолкото повече се опитвате да угодите на една Коза, толкова по-недоволни ще бъда тя. Номерът е да не се опитвате изобщо. Просто бъдете себе си и се дръжте естествено. Козите имат силни инстинкти и веднага могат да разберат. Те харесват силни хора и ако им покажеш характер, те най-вероятно ще те последват.

КапризниКозите са много капризни. Почти невъзможно е да ги накараш да завършат това, което са започнали, особено ако не са в настроение или имат нещо по-интересно за правене. Номерът отново е да им наредиш и да ги насочиш в правилната посока.

ЗависимиКозите са прекалено мили, нежни, артистични и любящи, за да бъдат истински силни. Всички те търсят сигурност в лицето на друго човешко същество. Дълбоко в себе си те знаят, че им липсва стабилност и затова я търсят навън. Те виждат света по-ясно през очите на другите хора.

Любовен живот

Козите са деликатни, когато става дума за любов. Изисканата и организирана Котка/Заек е най-добрият избор за партньор. Други подходящи комбинации са с остроумната Маймуна, състезателния Кон и щастливото Прасе.

Кариера

Козите обикновено не са родени за бизнесмени. Въпреки това могат да сформират успешно партньорство с умната Маймуна, щастливото Прасе, могъщия Дракон или приятелски настроената Котка/Заек.

Бъдещи перспективи

Козите са очарователни и любящи същества, които привличат околните като магнит. Никой друг не може да създаде такава магическа атмосфера и никой друг не е по-надарен в сферата на изкуството. Въпреки това, скъпи Кози, вие сте дълбоко несигурни. Не влизайте в открити битки и се опитвайте да избягвате конфликти ако е възможно. Когато сте недоволни или притеснени, е най-добре да говорите, а не да викате и да се затваряте. Обсъдете това, което ви тежи открито и с меки думи. Ще бъдете чути и разбрани. Опитайте се да бъдете по-строги към себе си, когато става дума за забавление и удоволствия. По този начин ще придобиете увереност и самоуважение.

Вашият коментар