Родените в периода...

Козирог II /3 – 9 януари/ – Решителност

Ключовата дума за родените в периода е Решителност. Дните в началото на януари отговарят на времето от човешкия живот, когато възрастният човек открива нови интереси и в идеалния случай има свободата да ги изследва. Това е време за проучвания, за пътуване, за формулиране на нови философски или религиозни възгледи, за използване на натрупаните средства и демонстриране на лични амбиции. Човек иска за себе си само най-доброто.

Хората, родени в периода, обикновено получават това, към което се стремят. Те умеят да оползотворят всяка ситуация максимално. Дори онези от тях с по-скромни възможности умеят да ги оползотворяват и да постигат повече дори от тези, щедро надарени с природен талант. За тях „геният е 1% вдъхновение и 99% работа”. Те имат силна практична страна и изграждат и поддържат системи, които наистина работят. Всъщност те могат да са дотолкова прагматични, че да не се интересуват толкова от мотивите зад едно или друго действие, отколкото от резултатите.

Този факт може да им създаде проблеми в етичната сфера. Те са склонни понякога да си служат с подмолни или безскрупулни методи, особено когато се касае за пари и власт. Освен рискът да бъдат отхвърлени или наказани, подобно поведение може да им донесе психологически и социални проблеми.

По-идеалистичните сред тях могат да вложат енергията си в служба на организация или на по-висока кауза, въпреки че обикновено са привлечени от по-видими и предизвикателни роли. Те са способни да служат на подобни идеи сърцато и отдадено. Но и в този случай амбицията им ги кара да прибягват до съмнителни методи, които се опитват да оправдават със „свещената” кауза.

Родените в периода са като коза, която се стреми да стъпи на върха. Въпреки цялата им решителност те могат да се провалят особено ако пропуснат да отчетат реалността, която толкова обичат.

Препоръки:

Осъзнайте ограниченията си – те съществуват. Позволявайте си да губите и да си го признавате. Покажете уязвимата си страна, не е толкова страшно. Подхождайте трезво към идеалите си и внимавайте вашата реалност да не се окаже илюзорна.

 

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар