Родените в периода...

Козирог III /10 – 16 януари/ – Доминантност

Ключовата дума за родените в периода е Доминантност. Това време отговоря на късните 60 години в човешкия живот, когато желанието да се управлява излиза на преден план. В личната сфера това може да означава сблъсъци с партньора ако и той е на същата вълна и битки за власт. Типичните теми са реалистична оценка, трудни избори, търсене на удобство, щастие и удовлетворение.

Родените в периода са силно доминиращи хора. У дома и на работа те обичат да се разпореждат и да управляват. Като деца често са дясната ръка на главата на семейството, учейки и чакайки своето време да поемат щафетата. Умеят отлично да поставят граници и да ги пазят от натрапници.

Тяхната твърдост обикновено има огромен стабилизиращ ефект върху групите, към които принадлежат. Много от родените в периода имат отявлено желание да са начело, докато други предпочитат по-сигурни и непристъпни властови позиции. Като цяло те бягат от поемането на рискове, което може да ги постави в една фаталистична и изолирана позиция.

Родените в Козирог III постигат много, борейки се с обстоятелствата, a понякога дори и със Съдбата. В най-добрия случай те съумяват да не пожертват високите си идеали и връзката си с корените си. Много от тях успяват да създадат лична ниша, малка или голяма. Това е тяхната „империя”, в която са безспорни господари. Те трябва да внимават в стремежа си към превъзходство на всяка цена да не се окажат единственият господар и единственият поданик в царството.

Препоръки:

Поемайте рискове. Ако не рискувате да се провалите, няма как да успеете. Понякога прекалявате с изискванията си за собствената си сигурност. Съобразявайте се повече с чувствата на другите. Не си мислете, че вашите ценности са абсолютни или универсални.

 

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар