Китайски зодиак

Кучето – отговорно и мъдро

Мъдрото Куче следва гордия Петел.

Кучетата са родени през:

14/02/1934 – 4/02/1935

2/02/1946 – 22/01/1947

16/02/1958 – 8/02/1959

6/02/1970 – 26/01/1971

25/01/1982 – 12/02/1983

10/02/1994 – 30/01/1995

29/01/2006 – 17/02/2007

16/02/2018 – 4/02/2019

Силни страни:

СмелиКучетата са смели и никога не са егоисти. Те се борят безстрашно за това, в което вярват. Общественото мнение няма особено значение за тях. Те също имат свои вътрешни съмнения и страхове и не обичат да са на първа линия, но са готови да действат като смели кръстоносци за чужди каузи.

ЛоялниНе случайно кучето е известно като най-добрия приятел на човека. Кучетата са безкористни, когато защитават приятелите си и могат да ви дадат отличен съвет при нужда. Те са мислители по природа и оценката им на ситуацията обикновено е правилна.

ЧестниКучетата са честни и директни, не очаквайте от тях „захаросани” отговори на трудни въпроси. Като по-млади те обичат да наблюдават околните, техните отношения и поведение и често стигат до извода, че животът прилича на джунгла.

ИнтелигентниКучетата са винаги нащрек, все пак са тук, за да пазят и служат на околните. Те са интелигентни и притежават множество таланти, които чест не развиват поради вътрешна несигурност. Затова обикновено посвещават живота си на чужди каузи.

Слаби страни:

ПредпазливиКучетата са предпазливи, напрегнати и бдителни. Те са внимателни при нови контакти и при харченето на пари. И обикновено са прави. Мразят неизвестното, светлината на прожекторите и нещата, които не познават добре. Макар да изглеждат студени и резервирани, те са чувствителни, любезни и обичливи.

КритичниКучетата са изключително критични – както към себе си, така и към околните. Те страдат от вътрешна несигурност, което ги прави още по-сурови съдници. Признават за успех единствено съвършено свършената работа. Обичат да планират внимателно нещата и обикновено постигат целите си.

ПесимистичниКучетата са склонни да бъдат песимистични и нерешителни, например когато купуват нещо ново. Могат с дни наред да умуват и най-накрая да изберат най-лесното решение, като просто се откажат. Те се нуждаят от много насърчение и могат да се възползват от ентусиазма на другите.

ЦиничниКучетата страдат от тенденция да свръханализират всичко, което от своя страна може да ги направи цинични. Техният цинизъм може да се изразява с остри забележки, които отблъскват околните. Кучетата трябва да се научат от ранна възраст да контролират тази своя тенденция, за да водят щастлив и пълноценен живот.

Любовен живот

Кучето е добър пазач и лоялен партньор. То може да изгради успешно партньорство с независимия Кон, чаровния Тигър или сдържаната Котка/Заек.

Кариера

Кучетата не са родени за бизнесмени. Те не са материалисти, по-скоро биха харчили парите си за благотворителност. Все пак могат да изградят успешни бизнес партньорства с Коня или Котката/Заека.

Бъдещи перспективи

Кучетата са възможно най-верните приятели, на които винаги може да се разчита в нужда. Те не са особено тактични, но целта им никога не е да ви наранят. Скъпи Кучета, вие сте доста по-несигурни, отколкото изглеждате. Когато се нуждаете от нас или от рамо, на което да плачете – просто кажете! Не вземайте себе си или другите толкова на сериозно. И не се отказвайте от мечтите си!

Вашият коментар