Луна в знак

Луна във Везни

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Везните управлява органите в областта на таза, бъбреците и пикочния мехур. Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна във Везни оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна във Везни, ще страдаме повече.

За операции в областта на таза е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна във Везни.

Енергията на Луна във Везни е лека и неуловима. В този период е препоръчително да пазим бъбреците си от изстиване и да пием повече течности, особено следобед.

Везните са въздушен знак, който символизира равновесието, което винаги е динамично упражнение. Какво в тялото, а и в живота ти, има нужда от повече равновесие? Какво е добре да изхвърлиш и „отмиеш“ с много вода, за да си възвърнеш вътрешния мир? Към коя житейска промяна отказваш да се адаптираш и какво ти носи това? Животът е движение, намери своя ритъм.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар