Луна в знак

Луна във Водолей

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Водолея управлява вените, прасците и нервната система. Или според правилата по-горе каквото направим за тях при Луна във Водолей оказва много силно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези части на тялото в дните на Луна във Водолей, ще страдаме повече.

За операции в областта на прасците, вените и нервната система е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна във Водолей.

През този период краката често отичат и по възможност трябва да избягваме да стоим прави продължително време, а в края на деня да не пропуснем да вдигнем краката на високо и да си починем или да се раздвижим със спорт.

Водолеят е въздушен и приятелски настроен знак, който си има свой собствен начин да върши нещата. Той е упорит и фиксиран знак и не обича да му се казва какво да прави. Проблемите с вените като цяло се дължат на липсата на редовно движение и в тенденцията да се „застояваш“ в неблагоприятни ситуации. Къде се намираш, където всъщност не желаеш да бъдеш? Какво ти носи това? А какво ти взима? Как би могъл да съчетаеш лелеяната свобода с отговорността, за да бъдеш хем верен на себе си, хем щастлив?

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар