Луна в знак

Луна в Близнаци

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Близнаците управляват раменете, ръцете, дланите и белите дробове. Според правилата горе всичко, което направим за добруването на раменете, ръцете, дланите и белите дробове през дните на Луна в Близнаци ще е с още по-силно позитивно въздействие (без операции, освен спешни).

А ако изтощим тези области при Луна в Близнаци, влиянието ще усетим двойно по-остро.

Ако можем да избираме дата за операция на ръце или бял дроб, е добре да се спрем на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Близнаци.

В дните на Луна в Близнаци се отдай на движение и масажи, хубаво е да усетиш мускулна треска, сигнал, че тялото се пречиства. Запитай се дали не си понесъл света на плещите си и как (и най-вече с кого) би могъл да споделиш товара? Държиш ли живота си в ръце? Или си пуснал юздите? Какво преобладава в теб – намеренията или очакванията? И кой е по-работещият за теб подход? И нека отговорите сами се появят.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

 

Вашият коментар