Луна в знак

Луна в Дева

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Дева оказва влияние върху органите на храносмилателната система – тънко и дебело черво, далак и панкреас. Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна в Дева оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Дева, ще страдаме повече.

За операции в областта храносмилателната система е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Дева.

По време на Луна в Дева е добре да не претоварваме храносмилателната система с тежки и мазни храни и по възможност да ги избягваме, особено ако имаме проблеми. 

Девата е реален и земен знак, който често има мания за ред и съвършенство. В дните на Луна в Дева се запитай какво ти е „трудно да смелиш“? Очакваш ли твърде много от себе си и другите и как се отразяват тези очаквания в по-дългосрочен план? А от какво искаш твърде бързо да се освободиш или да промениш? Или какво задържаш в себе си и то бавно, но сигурно те отравя? В честните отговори на тези въпроси се крият някои от решенията.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *