Луна в знак

Луна в Дева

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Дева оказва влияние върху органите на храносмилателната система – тънко и дебело черво, далак и панкреас. Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна в Дева оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Дева, ще страдаме повече.

За операции в областта храносмилателната система е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Дева.

По време на Луна в Дева е добре да не претоварваме храносмилателната система с тежки и мазни храни и по възможност да ги избягваме, особено ако имаме проблеми. 

Девата е реален и земен знак, който често има мания за ред и съвършенство. В дните на Луна в Дева се запитай какво ти е „трудно да смелиш“? Очакваш ли твърде много от себе си и другите и как се отразяват тези очаквания в по-дългосрочен план? А от какво искаш твърде бързо да се освободиш или да промениш? Или какво задържаш в себе си и то бавно, но сигурно те отравя? В честните отговори на тези въпроси се крият някои от решенията.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар