Луна в знак

Луна в Козирог

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Козирога управлява костите, коленете и кожата, (а според някои източници и зъбите и косата). Или според правилата по-горе каквото направим за тях при Луна в Козирог оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези части на тялото в дните на Луна в Козирог, ще страдаме повече.

За операции в областта на костите, кожата и коленете е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Козирог.

През този период е добре да не предприемаме дълги походи, особено ако не сме добре подготвени и имаме някакви проблеми с коленете. Моментът е подходящ да се погрижим за тях с различни мехлеми и процедури.

Козирогът е сериозен и целеустремен, той обича да работи здраво на бистра глава. Но понякога се приема твърде на сериозно и често се претоварва. Интересен факт е, че около 90% от населението на земята има някакви проблеми с гръбначния стълб, който или е изкривен, или скован (или и двете) и мнозинството от тези хора са жени. Този проблем води както до „скован дух“, така и до проблеми с останалите органи в тялото. Дните на Луна в Козирог са идеален момент за посещение при хиропрактик (специалист по гръбначния стълб).

Запитай се какво искаш да изразиш, а все не намираш сили или думи? Какво биха могли да означават кожните проблеми, чрез които тялото ти говори вместо теб? Чие внимание искаш да привлечеш и защо? Какво и на кого искаш да кажеш, а все не намираш смелост? Какво сковава тялото и духа ти и как би могъл да се освободиш?

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар