Луна в знак

Луна в Лъв

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Лъва управлява сърцето и кръвообращението, гърба и диафрагмата. Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна в Лъв оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Лъв, ще страдаме повече.

За операции в областта на сърцето, гърба и диафрагмата е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Лъв.

По време на Луна в Лъв е добре да не се претоварваме и най-вече да внимаваме със сърцето, особено ако имаме проблеми.

Лъвът е емоционален и сърдечен знак, който е естествено щедър и обича да се раздава. И колкото повече дава, толкова повече има. Дните на Луна в Лъв са идеални да преценим какво или кой „ни е на сърце“ и защо. От какво ни се „къса сърцето“? Накъде ни „тегли сърцето“ и имаме ли куража да го последваме? Ако разумът не го е заглушил напълно, то обикновено знае посоката.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар