Луна в знак

Луна в Рак

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Рака управлява гърдите, стомаха, черния дроб и жлъчката. Или светът на чувствата. Според правилата горе каквото направим за тези органи при Луна в Рак оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Рак, ще страдаме повече.

За операции в областта на гърдите, стомаха, черния дроб и жлъчката е добре да изберем (по възможност) период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Рак.

По време на Луна в Рак е препоръчително да приемаме лека храна, да не злоупотребяваме с алкохола и да се наспим добре. За всички, които имат някакви проблеми с органите, управлявани от Рака, е добре да се заемат активно с тяхното пречистване и подхранване.

Луната в Рак извежда на преден план по-неосъзнати проблеми с чувствата, със същностните ни нужди и потребности. Замисли се кого „не можеш да дишаш“ и защо? Кога си казваш „сега вече се диша“? Какво ти е „трудно да преглътнеш“ и кое е „трудносмилаемо“? Кои са страховете, които те спъват по пътя към мечтите ти? Не всичко, пред което се изправим, можем да променим. Но не можем да променим и нещо, пред което не сме се изправили.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

 

Вашият коментар