Луна в знак

Луна в Риби

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Рибите управлява ходилата и лимфната система. Или според правилата по-горе каквото направим за тях при Луна в Риби оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тази част на тялото в дните на Луна в Риби, ще страдаме повече.

За операции в областта на ходилата и лимфната система е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Риби.

Този период е по-специален и засяга не само ходилата, но и цялото тяло. Не случайно всеки орган в човешкото тяло има своята проекция върху ходилата. Масажът на рефлексните точки, разположени върху ходилата, е изключително добра идея!

Рибите са воден и мечтателен знак, който често има достъп до дълбока и свръхестествена мъдрост. Но те често са склонни да бягат от себе си и от проблемите си, защото се страхуват да погледнат реалността и живота си в очите. Какво не искам да приема и как ми се отразява това? Какво научих от това преживяване, което дълбоко ме нарани? Ако погледна това, което не искам да видя, каква алтернатива съзирам? Как избирам да изглежда утрешното ми Аз и утрешния ми ден? Защото това винаги е избор.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар