Луна в знак

Луна в Скорпион

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Скорпион управлява половите органи, пикочния канал и отделителната система. Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна в Скорпион оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Скорпион, ще страдаме повече.

За операции в областта на половите органи и отделителната система е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Скорпион.

Енергията на Скорпиона е мрачна и напрегната. Погледът е насочен навътре, към нови и забранени територии. Някои хора я усещат като нещо заплашително.

Скорпионът е воден знак и е тясно свързан със сексуалността и с крайностите. Той обича силата, това да я владее и да се налага. Той цени и искреността по детски, която прозира истината и не се колебае да я изрече. Кои са твоите истини, които не намираш смелост да изречеш и да живееш? Кой си ти наистина и имаш ли близка връзка със себе си? Какво ти носи истинско удоволствие в секса и успяваш ли да го изживееш във връзките си? Кога обичаш да упражняваш контрол и кога предпочиташ да те контролират?

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар