Луна в знак

Луна в Стрелец

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Стрелеца управлява долната част на гръбнака и бедрата, (а според някои източници и черния дроб). Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна в Стрелец оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Стрелец, ще страдаме повече.

За операции в областта на долната част на гръбнака и бедрата е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Стрелец.

През този период не се препоръчва да предприемаме дълги и изтощителни походи, особено ако не сме добре подготвени, а да се отдадем на масажи в областта на гърба и бедрата.

Стрелецът високо цени истината и не се колебае да я изрече по директен, но и ведър и оптимистичен начин. Кои са твоите идеали, хубавите неща в живота, заради които си струва да се живее? Коя е твоята истина за нещата? Как обичаш да показваш любовта и лоялността си към приятелите си? Какво би могъл да направиш за тях днес?

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар