Луна в знак

Луна в Стрелец

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен тези по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Знакът на Стрелеца управлява долната част на гръбнака и бедрата, (а според някои източници и черния дроб). Или според правилата по-горе каквото направим за тези органи при Луна в Стрелец оказва много мощно позитивно влияние, (без операции с изключение на спешните).

От друга страна ако натоварим излишно тези органи в дните на Луна в Стрелец, ще страдаме повече.

За операции в областта на долната част на гръбнака и бедрата е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Стрелец.

През този период не се препоръчва да предприемаме дълги и изтощителни походи, особено ако не сме добре подготвени, а да се отдадем на масажи в областта на гърба и бедрата.

Стрелецът високо цени истината и не се колебае да я изрече по директен, но и ведър и оптимистичен начин. Кои са твоите идеали, хубавите неща в живота, заради които си струва да се живее? Коя е твоята истина за нещата? Как обичаш да показваш любовта и лоялността си към приятелите си? Какво би могъл да направиш за тях днес?

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *