Луна в знак

Луна в Телец

Освен че мени фазите си и лунните дни, Луната прави и пълно пътешествие през знаците – от Овен до Риби. Тя престоява във всеки знак между два и три дни, като най-силно е влиянието на това пътуване върху тялото и здравето ни. В миналото лечителите са знаели това и са се съобразявали с него в работата си. Всеки знак управлява различни органи в човешкото тяло.

Основните принципи, които е добре да запомним, са три:

  • Всичко, което правим за органите, покровителствани от знака, в който е Луната, им се отразява изключително благотворно (с изключение на операциите, освен по спешност);
  • Всичко, което натоварва и изтощава органите, управлявани от знака, в който е Луната, им се отразява крайно отрицателно;
  • Когато Луната расте и е в даден знак, трябва да предприемем действия по засилване и укрепване на съответните органи; а когато намалява – по изчистването им. Важна е крайната цел, която гоним, а не конкретните процедури.

Телецът управлява областта на челюстта и гърлото, като тук влизат и зъбите, ушите, органите на речта, шията, тила и не на последно място – щитовидната жлеза. Според горните правила каквото направим за тези органи при Луна в Телец е с многократно положително въздействие с изключение на операциите (без тези по спешност).

От друга страна всичко, което натоварва и изтощава тези органи, се отразява много по-неблагоприятно.

Ако можем да определим датата на хирургическо лечение в тези области, е добре да изберем период на намаляваща Луна и да избягваме дните на Луна в Телец.

В дните на Луна в Телец ще усетим нуждата от сигурна материална основа. Струва си да помислим и дали си позволяваме да изразяваме гласно своята истина, както и дали наистина можем да чуем какво ни казват другите. Приемаме ли себе си или сме твърде заети да се харесваме на останалите? Какво всъщност се опитват да ни кажат досадните болежки и хроничните страдания?

В дните на Луна в Телец защитете гласа и ушите си, които сега са по-чувствителни. Говорете нежни думи и слушайте приятна музика. Масажът на врата и раменете се отразява изключително благотворно.

 

По „Точното време 2“, Йохана Паунгер, Томас Попе

Вашият коментар