Родените в периода...

Между Водолей и Риби /16 – 22 февруари/ – Чувствителност

Ключовата дума за родените в периода е Чувствителност. Това време съответства на периода около 77 години в човешкия живот и на средата на дълбоката зима (в северното полукълбо). Въпреки това я има надеждата, че зимата скоро ще свърши и че предстои пролетта.

В този период човек трябва да е постигнал мир със себе си и с живота си, както и с близките и любимите си хора. Акцентът е върху омиротворението, приемането и слагането на ред във вътрешния свят. Да приемеш факта, че си смъртен с грация и достойнство и дори да се подготвиш за прехода психологически и духовно е просветен път, по който си струва да се върви.

Чувствителните души, родени в периода, насочват енергията си в две основни сфери – личната и универсалната. Това са хора, който имат смелостта да изследват себе си, но и обичат да се реят отвъд. Може би главната цел на подобен човек е да осъзнае, че полярностите вътрешно и външно, субективно и обективно, лично и универсално са всъщност двете страни на една и съща монета. Златната среда, (а именно функциониращото его и неговото социално изразяване), е най-трудна за постигане за родените между Водолей и Риби и затова за тях е полезно да насочат вниманието си към ежедневния живот.

Като всички родени между два знака и родените в периода притежават противоречиви качества – динамичността и универсалността на Водолея се срещат с крайно субективната, интимна природа на Рибите. Най-успешните сред тях съумяват да интегрират двете страни от характера си без да се изгубват е нереалистични мечти или да потъват в бездните на собствените си притеснения.

Това са хора, които изпитват глад за преживявания. Те ги възприемат като храна или гориво, което е същностно за тяхната креативност. Но тяхната крайна сензитивност обикновено им пречи да останат обективни при контакта си със света.

Препоръки:

Не се отказвайте от света и не се изолирайте. Изследвайте собствената си чувствителност. Да се научите да се доверявате означава да спрете да се страхувате. Изследвайте крайностите, но по-често избирайте златната среда.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

 

Вашият коментар