Родените в периода...

Между Скорпион и Стрелец /19 – 24 ноември/ – Революция

Ключовата дума за родените на границата между Скорпиона и Стрелеца е Революция. Символично този период отговаря на времето около 56 години в живота на човек и отбелязва настъпването на по-кратките и студени дни от годината. В астрологично отношение планетата Сатурн прави втори пълен цикъл и има важни планетарни транзити на Уран и Нептун. Всичко това насочва към революционни промени в живота на човек, които трябва да се случат. Много хора изпитват по-голяма емпатия към другите и започват да се интересуват от международни или универсални въпроси. Някои се упрекват защо не са последвали сърцето си и се подготвят за промени.

Личността на родените в периода се характеризира с бунтарство към властта. Колкото и да е странно обаче, тези от тях, които впоследствие сами заемат властови позиции, умеят да налагат волята си. Въпреки това за тези хора най-подходящи са свободните професии или когато разполагат с голяма автономност.

Като всеки граничен знак и родените между Скорпиона и Стрелеца изпитват противоположни влияния. Те притежават задълбочеността на Скорпиона (вода) и страстта на Стрелеца (огън), но може да им липсва стабилността на земята и по-менталната ориентация на въздуха.

Родените в граничния период имат по-луди периоди, особено в младостта си, когато осъзнават колко по-различни са от останалите. Те харесват това и дори не се опитват да се впишат. Трудните преживявания в ранните им години могат да им помогнат да се опознаят по-добре и да им дадат рядко срещана откровеност и чувство за смисъл.

Препоръки

Следвайте собствената си визия за живота, но не изпускайте от поглед другите. Нека намеренията ви са честни, а мотивите – чисти. Развийте умението да наблюдавате обективно живота си отстрани. Опитайте се да прощавате повече и се освободете от собственическите си чувства.

 

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар