Родените в периода...

Между Стрелец и Козирог /19 – 25 декември/- Пророците

Ключовата дума за родените в периода 19 – 25 декември е Пророчество. Това време съответства на периода около 63 години от човешкия живот и на настъпването на зимата в северното полукълбо. На 21 декември настъпва зимното слънцестоене, когато имаме най-дългата нощ и най-краткия ден през годината.

По това време настъпва старостта и човек обичайно се оттегля от активна дейност или поне постепенно я намалява. Въпреки това неговата роля в духовен план може да нарасне значително, като ментор и вдъхновение за другите. Усещането за смъртност и физическата уязвимост могат да укрепят духовните разбирания, да изградят едно по-реалистично отношение и в крайна сметка безстрашност към живота.

Хората, родени в този граничен период, не само имат усет за бъдещето, но и дейно участват в неговото създаване. Бъдещето често им принадлежи, защото те усърдно се подготвят за него. Те имат талант да инициират проекти и да задвижват нещата в учудващо кратки срокове. Нямат никакъв толеранс към хора, които им пречат, и продължават устремно напред сами.

Тук противоречието се крие в сблъсъка между огнената, импулсивна страна на Стрелеца и бавния и пресметлив реализъм на Козирога. На тези хора най-често им липсва лекотата на въздуха и чувствителността на водата.

Това са дълбоки, тежки хора, които осъзнават силата на тишината. Често я използват като своеобразно продължение на личността си. Трябва да внимават по този начин да не отблъснат най-близките си хора.

Препоръки

Научете се да балансирате своя интензитет. Ако успеете да се разбирате по-добре, по-малко ще бъдете управлявани от настроенията си. Работете върху подобряването на взаимоотношенията си и завързвайте приятелства. Не се самоизолирайте. Дайте превес на топлата и любящата си страна и отворете сърцето си.

 

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар