Родените в периода...

Между Телец и Близнаци /19 – 24 май/ – Енергия

Ключовата дума за родените в граничния период е Енергия. Това време съответства на периода около 14 години в човешкия живот и буквално попада в началото на късната пролет в северното полукълбо. По това време на годината природата разцъфтява. В човешкия живот на 14 години започва младостта и тийнейджърът се сбогува с детството. Във всички тези процеси енергията има ключова роля. Това като цяло не са лесни времена, нито добре регулирани.

Хората, родени в периода, притежават вечна младост. Те са енергични, убедителни и плодовити. Каквото и да правят, те искат да го правят в големи количества. Понеже са многостранно развити рискуват да се изхабят, (както и тези около себе си), в желанието си да правят още повече още по-често. Те трябва да се научат да се самоограничават и да изследват в дълбочина дадена посока преди да потърсят промяна. Когато тези динамота от енергия не преследват нещо определено, те обожават да разговарят за това, което се случва около тях. И в действителност животът без общуване би бил много скучен.

В тях битува чувствената и земна природа на Телеца и по-нестабилната и експанзивна енергия на Близнаците, което може да доведе до конфликти между физическото и менталното. На родените в периода може да им липсва емоционална чувствителност и да нямат достатъчно доверие на интуицията си.

Родените в граничния период са податливи на бърнаут – и физически, и ментален. Въпреки това те имат големи шансове да постигнат траен успех ако си наложат самодисциплина и започнат да ръководят живота си по-ефективно.

Препоръки:

Следете ритъма на дейността си внимателно. Опитайте се да бъдете по-последователни и по-предпазливи, когато отхвърляте хора или идеи. Не изглеждайте толкова силни. Изправете се пред страховете и несигурността си.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар