Родените в периода...

Овен I /25 март – 2 април/ – Детето

Ключовата дума за родените в периода е Дете. Той може да бъде отнесен към най-ранното време от човешкия живот, изпълнено с учудване, възхищение, простота, любопитство и енергичност. Човек влиза в контакт и изучава новия и вълнуващ свят, но е достатъчно силен и устойчив, за да оцелее. Детето попива впечатления, но и запазва своята индивидуалност.

Родените в периода са като децата – открити, директни и енергични. Те са живи и спонтанни и ценят тези качества у другите. Много от тях са упреквани за тяхната наивност и повърхностен подход към живота. Те са много чувствителни към всяка критика и онези, които искат да се свържат с тях, трябва да уважават нуждата им да контактуват директно.

За тези Овни е най-трудно да работят с другите в ежедневни, рутинни ситуации. От една страна техният чар и харизма им помагат да направят добро впечатление. Но от друга те имат твърди разбирания и крайният им идеализъм им пречи да стигнат до работещи компромиси.

Дори по-амбициозните сред тях, които искат да са лидери, могат да не са подходящи за подобни предизвикателни позиции. Повечето от тях работят много добре на постоянна работа като част от екип.

На родените в периода бързо им кипва и могат да са избухливи, но и бързо им минава. Те са чисти души и подмолните схеми и недобронамереност не са им присъщи.

По отношение на работата те се справят най-добре, когато разполагат с времето и свободата да я свършат по своя собствен начин, както и да правят нововъведения. В личния живот обвързаните с тях трябва да уважават огромната им нужда от независимост, но и тази от близост и споделяне.

Препоръки:

Съзнателно развивайте по-съзерцателната си страна, но не пренебрегвайте и не потискайте агресивните си импулси. Когато се почувствате фрустрирани, първо се опитайте да разберете проблема, а след това пристъпете към действие. Не подценявайте нуждата си от любов и подкрепа. Когато имате нужда от помощ, поискайте я.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар