Родените в периода...

Овен II /3 – 10 април/ – Звездата

Ключовата дума за родените в периода е Звезда. Той може да бъде сравнен с времето, когато детето напуска защитената среда и се превръща в център на ставащото около него. Това е период на експерименти, на започване на нови неща и на социални контакти. Детето развива концепция за себе си (его) и започва да казва „аз”. То смело заявява себе си, което е необходимо условие за нормалното му развитие.

Хората, родени в периода, се стремят към успех. Те обичат да привличат вниманието. Въпреки това повечето от тях имат силата и настойчивостта да продължат да развиват проектите си, независимо дали са забелязани или не. Рано или късно, когато хората около тях оценят личността и постиженията им, те неминуемо стават център на вниманието и имат доста последователи.

Въпреки това тези хора рядко са егоисти. Следвайки мечтите си, по някакъв начин те успяват да забравят за себе си.

Негативната страна на тези личности е, че могат да лишени от много чувства и емоции. Тези, който искат да се докоснат до тях на дълбоко емоционално ниво, обикновено се оказват отхвърлени. И в действителност родените в периода не се отличават с особена емпатия или съчувствие към другите. Въпреки това те имат остра нужда от емпатичен и прозорлив приятел или партньор, който да им помогне да разберат самите себе си и ролята си в живота.

Тези Овни имат склонността да преувеличават собствената си значимост. И в действителност често без тях семейният или професионалният им живот е немислим. Но тъй като те са ориентирани към постигането на външни цели, вътрешните им проблеми могат да останат неразрешени или могат да пропуснат да опознаят по-добре себе си. Най-успешните сред тях съумяват да бъдат себе си, но и да дадат шанс на своите приятели, колеги и членове на семейството да заблестят.

Препоръки:

Понякога вашата енергичност може да дойде в повече на другите. Действайте отговорно. Овладейте нуждата си да привличате внимание. Изразете вътрешните си ценности и развийте скритите си таланти.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар