Родените в периода...

Овен III /11 – 18 април/ – Пионерът

Ключовата дума за родените в периода е Пионер. Той символизира детето, което продължава да се социализира, показва хуманност и проявява силен интерес към групови занимания. То опознава човешката култура чрез четене, писане и чрез медиите. В този период започва формалният образователен процес, следването на правила и нарушаването им. Детето има силна нужда да принадлежи към дадена група.

Хората, родени в периода, често са силно социално ориентирани. Те обикновено виждат себе си в по-широк контекст и не са толкова ангажирани със собствения си имидж. Дълбоко ги вълнуват правилата, които управляват човешките отношения и политиката. Те обичат да изучават традициите в собствената си сфера и поемат в една от двете посоки: или ги поддържат консервативно, или рязко им се противопоставят.

Това са хора родени лидери, които не се колебаят да рушат граници. Обикновено тяхната харизма, а не толкова идеите им, им печели последователи. Въпреки динамичния си начин на живот, тези Овни рядко пренебрегват задълженията си към другите. Обикновено изповядват изключително индивидуални разбирания за хората, което може да се окаже най-ценното им качество.

Един от проблемите на тези хора е, че в устрема си към по-добри условия, могат да причинят страдание. Въпреки че желаят само най-доброто за другите, те могат да изпуснат от поглед какво другите всъщност искат. Освен това от време на време могат да попаднат в ръцете на безскрупулни хора, които искат да ги манипулират, преструвайки се, че им вярват или че оценяват техните усилия.

Препоръки:

Вслушвайте се в това, което казват хората. Пазете се от тези, който искат да монополизират времето и енергията ви. Идеалите и идеите могат да си заслужават, но могат и да са разрушителни. Първо попитайте преди да предлагате помощ или съвети. Не позволявайте да бъдете заслепени от собствения си ентусиазъм.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар