Китайски зодиак

Петелът – горд и ефективен

Гордият Петел следва лукавата Маймуна.

Петлите са родени през:

26/01/1933 – 14/02/1934

13/02/1945 – 2/02/1946

31/01/1957 – 16/02/1958

17/02/1969 – 5/02/1970

5/02/1981 – 24/01/1982

23/01/1993 – 9/02/1994

9/02/2005 – 28/01/2006

28/01/2017 – 15/02/2018

Силни страни:

ЖизнениПетлите са известни със своя ентусиазъм и желание да опитват нови и вълнуващи неща. Те притежават детски дух, обичат да пътуват и да откриват нови хора и места. Редуващите се периоди на възход и падение са много типични за тях. Въпреки това те никога не се отказват.

СмелиПетлите са смели и винаги отстояват мнението си. Могат да бъдат дори остри и нетактични ако се почувстват предизвикани или заплашени. Трудно им е да си държат устата затворена, дори когато това е наложително. Те предпочитат да изразят мнението си и да си понесат последствията, отколкото да си премълчат.

ТалантливиПетлите притежават множество таланти. Те са елегантни, прецизни и достойни същества, които обичат да се показват в най-добрата си светлина. Умеят елегантно да се радват на полученото внимание и аплодисменти. Повечето Петли са родени за сцената, където демонстрират най-доброто от себе си.

ТрудолюбивиПовечето Петли имат много и разностранни интереси, поради което може да изглеждат повърхностни и разпилени в очите на другите. В действителност те са много трудолюбиви и отдадени на това, което правят, като най-добре се справят, когато работят самостоятелно. Петлите мразят йерархията и формалните правила и бързат да ги нарушат.

Слаби страни:

Дон КихотовциПетлите са мислители по рождение. Те често съставят сложни планове и схеми в главата си, които обикновено бързо се провалят. Хубавото в случая е, че притежават неограничен потенциал да се изправят отново на крака и да започват всичко от нулата – за огромна изненада както на враговете, така и на приятелите им. За тях е препоръчително да обмислят нещата по-детайлно, преди да преминат към действие.

ЯзвителниПетлите могат да бъдат доста язвителни и дори агресивни в изказванията си. Това се дължи на факта, че са дълбоко чувствителни, но не искат да излагат емоциите си на показ. Освен това обичат твърдо да отстояват мнението си. Петлите трябва да внимават, защото думите им могат да бъдат опасни оръжия и дълбоко да нараняват.

ПедантичниПетлите обръщат голямо внимание на детайлите и рядко пропускат нещо. Тази тенденция обаче може да стигне до степен на вманиачаване, което да им пречи да видят голямата картина. Петлите трябва да балансират склонността си да се взират прекалено много в подробностите.

ПрахоснициПетлите са твърде важни, за да се занимават с незначителни неща като изчисляване на приходи и разходи. Обикновено са с широки пръсти и когато си харесат нещо, го купуват, без да се интересуват от цената. Все пак вниманието, което ще привлекат, е по-важно от похарчената сума.

Любовен живот

Макар и пътешественици по душа, Петлите обичат своя дом. Те са верни партньори, но ако се озоват в неудовлетворителна връзка, имат силата да я прекратят и да продължат живота си. В любовта си пасват с верния Вол, интелектуалната Змия и могъщия Дракон.

Кариера

Петлите работят най-добре самостоятелно като от тях стават чудесни учители, фрилансъри или собственици на малък бизнес. Могат да се сработят с Дракони и Тигри.

Бъдещи перспективи

Петлите са пълни с ентусиазъм и притежават магнетизъм, който привлича околните. Те имат много приятели и са изключително популярни сред хората, които наистина ги познават. Скъпи Петли, помислете добре, преди да кажете нещо. Опитайте се да превърнете критичната забележка, която е на върха на езика ви, в комплимент. Постарайте се да бъдете по-мили и внимателни с хората около вас. Научете се да си почивате и да разпускате. Понякога е уморително за околните да ви се възхищават през цялото време, докато вие се перчите под светлините на прожекторите.

Вашият коментар