Родените в периода...

Рак I /25 юни – 2 юли/ – Емпатия

Ключовата дума за родените в периода е Емпатия. Това време съответства на ранната зрялост, когато на преден план излиза нуждата да разбереш, съчувстваш и до известна степен да се идентифицираш с другите. Подобна емпатия може да се отнася към живота, чувствата или личността на друг човек или към идеите и начина му на мислене. Това е процес, който е същностен за изграждането на базова човечност, както и неотменен за постигането на успех в човешкото общество. Човек научава как функционира емоционалният живот, как работи несъзнаваното и какво мотивира хората да правят това, което правят.

Родените в периода знаят как да постигнат своето. Това се дължи и на факта, че разбират нуждите и мотивацията на другите. Тези хора умеят да сбъдват мечтите си. Те са изненадващо успешни в суровия свят на бизнеса и умеят да боравят с пари. Разбират, че постоянният източник на средства е необходимост, също като приливите за океана. Те са добри психолози, което ги прави и успешни търговци.

Домът е много важен за тези Раци. Да изберат, подредят и дори да построят дом е техен основен приоритет. Домовете им са източник на сигурност и защита. Тези Раци са дефанзивно настроени, но могат и да са агресивни, когато се налага. При нужда бързо могат да превключат от тих и спокоен режим в нападение.

Родените в периода трябва да внимават с агресивната си страна и да я контролират. Друга опасност е да я отрекат и  потиснат, което може да ги направи депресивни, съпроводено с периодични гневни избухвания.

Тези от тях, които се затворят в света на личните си чувства, могат да се подложат на жестоко мъчение. При все това те могат да са предприели първата стъпка към еволюционен растеж. Ако успеят да спечелят битката, те могат да се превърнат в много позитивни и успешни хора.

Препоръки:

Не се презастраховайте – от друга страна запазете трезвата си преценка. Позволявайте на другите да поемат рискове. Предизвикайте страховете си и ги преодолейте чрез самоосвобождение и действие.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар