Родените в периода...

Риби I /23 февруари – 2 март/ – Дух

Ключовата дума за родените в периода е Дух. В човешкия живот това време съответства на късните 70 години, когато много хора се замислят за по-високи ценности или за духовни цели. За някои хора ключова роля започва да играе религията, а за други – някаква кауза, която въплъщава високите им идеали. Някои хора почат да ценят истински живота и всяка седмица, месец и година – и дори всеки ден – се превръща в специален дар. Това е възрастният човек, който прегръща настоящия момент, но също така поглежда и търси смисъл в миналото и в бъдещето.

Хората, родени в периода, вярват, че духът стои над материята и често се отдават на идеалистични каузи. Някои от тях могат да изпаднат в крайности и дори показват пълно презрение към материалния свят и към работата си.

Много от хората, родени в Риби I, имат стремеж към нематериалния свят – света на идеите, на музиката, изкуството и движението. Тяхната отдаденост може да бъде насочена към тяхната работа, семейство или хоби, което не е точно хоби, а по-скоро всепоглъщаща страст. Сред тях рядко могат да се срещнат егоисти, защото дори ако човекът се е посветил на професията си или на личното си развитие, той го прави в името на една по-висока кауза.

Но това обикновено са хора, които могат да бъдат прекалено обсебени от своята работа или каузи и да вбесяват другите със снизходителното си и всезнаещо отношение.

Повечето личности, родени в периода, имат изненадващо реалистичен поглед към живота в различните му аспекти. Всъщност за много от тях духовността не е някакво отнесено мечтателно състояние, а един по-просветен и съзнателен начин за присъствие в настоящия момент.

Препоръки

Понякога бъдете по-агресивни. Не неглижирайте ежедневните си задължения, както и собствените си нужди и тези на другите. Внимавайте да не се отчуждите като се поставите на по-високо ниво.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар