Родените в периода...

Риби II /3 – 10 март/ – Самотникът

Ключовата дума за родените в началото на март е Самотник. В човешкия живот това време отговаря на достолепната възраст от 80 години. На този етап човек може да се чувства част от цялото, но и да се усеща изолиран от човешкия свят. Много приятели, а също и житейският партньор, може да са си заминали. Този период може да бъде много предизвикателен – и психологически, и физически, – и на човек да му е трудно да запази позитивната си нагласа към живота. Символично това време разкрива човека на преклонна възраст, който се обръща навътре и следва изцяло лични цели в относителна изолация.

Хората, родени в периода, обикновено прекарват продължителни периоди в усамотение. Естествено като всички останали те изпълняват своите служебни или семейни задължения, но дори когато функционират ефективно сякаш живеят в свой собствен свят. Тези Риби не са особено общителни, но имат своя тесен кръг от верни и любящи приятели, които са им напълно достатъчни. Много от тях избират да работят от вкъщи или от личния си офис и се справят най-добре, когато разполагат с лично пространство, (в което винаги могат да затворят вратата срещу натрапници).

Тези хора даряват малкото си близки с големия дар на интимността. Изключителна рядкост са хората, които притежават таланта толкова смислено да споделят себе си и често необичайния си вътрешен свят. Благословените с възможността да имат такъв приятел познават радостта от общуването с един толкова чувствителен и тихо страстен човек.

На родените в периода не им е леко. Обикновено те са нарочени заради тяхната чувствителност и странност и много рано започват да се оттеглят от обществото. По-„нормалните” сред тях също се стремят към уединение, но не защото са наранени от външния свят, а защото намират самотата за по-удовлетворяваща и продуктивна. Много от тези хора се дразнят и разстройват от шума и активния живот.

Хората, родени в Риби II, са изключително сензитивни. Това ги прави много отворени към света и живота, във всичките им и неприятни, и положителни преживявания. За щастие повечето от тях са устойчиви и умеят да се възстановяват след препятствия, които други не биха могли да преодолеят.

Препоръки:

Опитайте се да останете обективни. Не бягайте от проблемите. Оставете си един прозорец, през който да наблюдавате света. Борете се за доверие и приемане, но и защитавайте себе си. Помислете над идеята, че вашето страдание може би нито е уникално, нито необходимо.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар