Северен лунен възел

Северен лунен възел в Овен

Луната е небесното тяло, свързано с нашия емоционален живот и вътрешен свят, с начина, по който се възприемаме. Нейните северен и южен възел са много важни, защото показват съответно какви качества трябва да развием, за да сме успешни в живота си, и от кои трябва да се освободим като излишни или прекомерни (или какво вече знаем и можем и на какво можем да разчитаме). Северният възел дава информация и за скритите ни таланти, за подходящите професии, както и за слабите ни места. Допитайте се до себе си и експериментирайте с тези идеи, защото практиката е най-добрата проверка на теорията.

Северен възел в Овен

9 декември 1911 до 6 юни 1913

8 юли 1930 до 28 декември 1931

27 януари 1949 до 26 юли 1950

20 август 1967 до 19 април 1969

7 април 1986 до 2 декември 1987

26 декември 2004 до 21 юни 2006

18 юли 2023 до 11 януари 2025

4 февруари 2042 до 18 август 2043

Качества, които е добре да развиеш:

  • Здрав егоизъм
  • Смелост и доверие в импулсите си
  • Независимост

Качества, от които е добре да се освободиш:

  • Мания за справедливост
  • Желание да бъдеш харесван от всички и на всяка цена
  • Избягване на конфликтите

Ти си човек, изпълнен с любов и добронамереност, който в минали животи е служил и се е грижил за другите, жертвайки собствените си цели и идентичност. И сега ти можеш да видиш гледната точка на другите, да действаш дипломатично и да си ценна част от всеки екип. Но задачите ти в този живот са други.

Ти трябва да изградиш собствената си идентичност, да откриеш и заявиш личните си граници. Центърът на собственият ти живот трябва да си ти и личните ти цели. Когато започнеш да действаш по този начин, сякаш чудодейно нещата ще започнат да се подреждат най-добре за всички останали. Трябва да преминеш през трите задължителни етапа – зависимост -> независимост -> взаимозависимост. Когато се научиш да си вярваш и да следваш импулсите си, ще откриеш, че си на прав път, а и ще започнеш да градиш здравословни отношения с другите. Откривайки и честно заявявайки собствените си ценности и цели, ти автоматично даваш правото и добрия пример другите да направят същото.

По отношение на работата трябва да използваш таланта си на лидер и водач, който следва независимо своите вътрешни импулси. Имаш силни инстинкти, които биха направили от теб добър предприемач или човек със свободна професия.

Капанът при теб е в манията ти за абсолютна справедливост и за идеалните отношения, които са мираж. Трябва да осъзнаеш, че никога няма да получиш достатъчна подкрепа от другите да започнеш да следваш желанията си, трябва просто да го направиш и нужната подкрепа сама ще дойде. В крайна сметка ние носим отговорност само за нашето лично щастие.

 

По „Астрология на душата“, Жан Спилър

Вашият коментар