Родените в периода...

Скорпион I /26 октомври – 2 ноември/ – Интензивност

Ключовата дума за родените в периода 26 октомври – 2 ноември е Интензивност. Toй съответства на началото на средната възраст, когато личността придобива сила, която достига своя апогей през 50-те или 60-те години. Демонстрира се способност за контрол, за упражняване на влияние върху средата и за преодоляване на разсейващи елементи.

В периода темата за интензитета е силно подчертана, както и умението да се открие и трансформира нешлифован диамант в нещо ценно и жизнено. Биологичните способности и желания може да са отслабени, но това не е задължително за сексуалните и романтичните чувства, които се отличават с наситеност и дълбочина.

Хората, родени в периода Скорпион I, се отличават с голяма интензивностВеднъж получили нещо, те няма да го загубят лесно. Не са и специалисти по компромисите. Въпреки че са считани за „слънчеви” Скорпиони, те са привлечени от трагедията и знаят какво е страдание.

Обикновено тези хора веднага могат да усетят дали някой може да им бъде приятел или враг и това ги поставя в силна позиция. Те са агресивни само ако бъдат провокирани и по правило не си губят времето с безмислени или опасни конфронтации.

Да използват ефективно чара си е тяхна запазена марка. Имат отлично чувство за хумор, но с него могат и да жилят.

Родените в Скорпион I се придържат към строг код на поведение (морален или неморален). Най-много се интересуват от мотивите зад нечии действия, а не толкова от успеха на дадено начинание. По-скоро биха простили погрешен ход, отколкото нечисти подбуди. Ненавиждат успеха, постигнат чрез измама и не се впечатляват от извинения, освен ако не са искрени и не много чести. В работата ценят качеството, а не количеството и съсредоточават усилията си в тази посока.

Препоръки

Поддържайте високите си изисквания и към себе си, но не се самобичувайте при грешка. Ако изобщо е възможно, опитайте се да прощавате и да забравяте. Изхвърлете ненужния багаж, травмите на миналото могат да дойдат прекалено дори на вас.

 

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар