Родените в периода...

Телец I /25 април – 2 май/ – Изява

Ключовата дума за родените в периода е Изява. Той символично разкрива времето от развитието на детето, когато то упражнява силата си, като дава израз на идеите си или ги осъществява. Да изгражда материални структури или работещи системи е част от този етап на развитие. Това е детето, което изгражда своята личност в рамките на по-широкия контекст на институциите и обществото. В резултат на това се оформя характера.

Хората, родени в периода, са твърдоглави прагматисти. Те най-точно олицетворяват прословутия инат на Телеца. Когато ги помолят за нещо или им направят предложение, което според тях ще доведе до ненужни усложнения или е чиста загуба на време и енергия, те не се колебаят да откажат без никакво съжаление. Въпреки това те са отворени за идеи и нововъведения при подходящите условия. Освен това са податливи на чар, особено от страна на някого, когото харесват или на любимото си дете.

Телците I се вълнуват най-вече от материалната страна на живота. Те могат да се очароват или вдъхновят от абстрактни идеи, но именно реалното, земното и практичното ангажира в най-голяма степен тяхното време и внимание.

Когато нещата вървят гладко, тези хора могат да бъдат спокойни и разбрани. Но когато има проблеми могат да изпаднат в емоционални дупки за дълги периоди от време. Те умеят да чакат и това, че не прибързват обикновено им носи успех. Проблемът е, че понякога могат да чакат прекалено дълго.

Родените в периода обичат ролята на шеф или родител, въпреки че обикновено не се отличават с лидерски качества. Техният имидж на закрилник и помощник им е важен.

Препоръки:

Внимавайте да не се нагърбите с прекалено много отговорности. Съзнателно и регулярно работете върху себе си и се променяйте. Не отлагайте прекалено дълго време. Разширете хоризонтите си като изследвате различни дисциплини и гледни точки.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар