Без категория

Телец II /3 – 10 май/ – Учителят

Ключовата дума за родените в периода е Учител. Това време съответства на излизането на преден план на формалното учене и образование в живота на детето. Обучението е базата за бъдещето, в което той или тя ще заемат своето място в зрялото общество. Тук учителят има водещо значение като ролеви модел. Отдадеността, пробуждането, моралното развитие и независимото действие са важни елементи.

Родените в периода се занимават с развитието и предаването на идеи и техники. Независимо с какво се занимават, всички те имат послание, което искат да споделят. Затова е много важно да открият някого, който иска да слуша. Техните наблюдения заслужават внимание и обикновено се повтарят или записват. Мисловният им процес се случва докато говорят и те са доста влиятелни.

Въпреки че може да не са учители по призвание, родените в периода често се занимават с подобни дейности. Много от тях водят чрез примера си, което е много по-въздействащо от книги и учебници. Те вярват в това да кажеш нещо и след това да го докажеш с личния си пример.

Идеите на тези Телци обикновено касаят сериозни теми и са в състояние да въздействат върху живота на другите. Опасността при тях е да не станат дидактични и да не повярват в собствената си непогрешимост. Те трябва да работят върху своята гъвкавост ако не искат да се самоизолират. В живота си могат да са самотни, защото имат нужда да водят, но и да поддържат известна дистанция между себе си и обществото. Те високо ценят своето уединение и не обичат изненадващи посещения или натрапници.

Препоръки:

Опитайте се да сте по-сърдечни и игриви. Не заемайте крайни, догматични или твърди позиции. Помнете, че всеки може да ви научи нещо ново и че най-добрият учител е вечният ученик. Дайте добър пример като признавате грешките си.

 

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар