Родените в периода...

Телец III /11 – 18 май/ – Естественост

Ключовата дума за родените в периода е Естественост. Той съответства на бързо растящото дете, което иска да установи връзка с обществото и да бъде себе си, без да спазва ненужни социални изисквания. Периодът символизира големите промени и освобождаване на енергия, които съпътстват късното детство. Те засягат не само физическото тяло, но и фантазията и несъзнаваното. Да се разделиш с детството може да е болезнен процес и много деца чувстват нуждата да се отдръпнат, когато се усетят захвърлени в света на своите естествени пориви и развитие.

Родените в периода ценят природата и естественото поведение много високо. Колкото и да е странно, те могат да се почувстват потиснати ако са критикувани или отхвърлени. Това са чувствителни хора, които имат нужда да се изразяват свободно без страх от цензура.

Те обичат да се самообразоват и като цяло презират институционализираното образование. Някои от тях много обичат животните.

Понякога те са определяни като наивни или примитивни, но те всъщност търсят най-простия и най-директен начин за изява. Често има проблеми ако не могат или не искат да се впишат в социалната норма. Най-успешните сред тях са много устойчиви на негативна критика и опити да бъдат смачкани. Но по-слабите могат да реагират с неврози или дори с дълбока депресия.

Родените в периода често притежават естествена грация. Те имат излъчването на цялостна личност. Въпреки това много от тях си имат тайни конфликти и фрустрации, но умеят добре да прикриват собствената си несигурност, която добре осъзнават.

Препоръки:

Копайте дълбоко и изучавайте дълбините на собствената си личност. Бъдете по-сериозни ако очаквате същото отношение в замяна. От друга страна никога не се отказвайте от вашето естествено и инстинктивно отношение към живота. Повишете личните си стандарти и очаквайте повече от себе си.

 

По The Secret Language of Birthdays, Gary Goldschneider, Joost Elffers

Снимка: pixabay.com

Вашият коментар